Przedstawiamy wyniki badań, które zostały ukierunkowane na zabezpieczenie roślin przed chorobami za pomocą elektrolizowanej wody. Temat badań zawierał: poprawę zdrowotności nasion i zwiększenie zdolności ich kiełkowania, zabezpieczenie warzyw pod osłonami, warzyw polowych, roślin sadowniczych oraz roślin rolniczych przed chorobami. Przeprowadzone zostały również badania w celu poprawienia bezpieczeństwa i jakości plonów rolniczych po zbiorze poprzez zamgławianie wodą elektrolizowaną . Tutaj badania skupiły się na: ograniczeniu strat i wydłużeniu trwałości owoców i warzyw w czasie przechowywania, redukcji pozostałości pestycydów w owocach i warzywach po zbiorze, redukcji pozostałości pestycydów i mykotoksyn w zbożach po zbiorze, wydłużeniu trwałości i poprawie mikrobiologicznej oraz redukcji pozostałości pestycydów w owocach i warzywach poddanych myciu z wodą elektrolizowaną.
Zachęcamy do zapoznania się z pełną treścią raportu. Plik do pobrania poniżej.
