Innowacyjne technologie pozbiorcze
O tym, jak unikn膮膰 niebezpiecze艅stwa ska偶enia produkt贸w spo偶ywczych drobnoustrojami oraz poprawi膰 ich trwa艂o艣膰 i jako艣膰 pozbiorcz膮 przeczytasz klikaj膮c poni偶ej:
Innowacyjne technologie pozbiorcze
Nowa technologia ograniczania strat warzyw po zbiorze – Bio ActiW 2000
Wed艂ug Organizacji Narod贸w Zjednoczonych do spraw Wy偶ywienia i Rolnictwa straty owoc贸w i warzyw podczas przechowywania oraz przygotowania do sprzeda偶y wynosz膮 w Europie 艣rednio ponad 7% (rys. 1).
Rys. 1. Wielko艣膰 strat owoc贸w i warzyw w Europie na r贸偶nych etapach dystrybucji, wg UN FAO
S膮 to 艣rednie wyniki, kt贸re b臋d膮 si臋 r贸偶ni膰 w zale偶no艣ci od gatunku czy...
艢wiadectwo jako艣ci zdrowotnej oraz atest higieniczny
艢wiadectwo jako艣ci zdrowotnej – Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego.
Atest higieniczny – Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego
聽
Kwas podchlorawy (elektrolizowana woda) w walce z wirusami
Historia elektrolizowanej wody w dezynfekcji
Pierwotny pomys艂 bezpo艣redniego zastosowania wody elektrolizowanej (kwas podchlorawy powstaj膮cy w wyniku elektrolizy wody i soli) do zada艅 sanitarnych w uzdatnianiu wody oraz dezynfekcji instytucji medycznych powsta艂 w Rosji w XX wieku. Od lat 80 XX wieku woda elektrolizowana do cel贸w dezynfekcyjnych znalaz艂a szerokie...